Cursussen

Cursus Art Nouveau en Art Deco

In 8 lessen worden de overeenkomsten en verschillen tussen deze twee stijlen uit de Belle Epoque, rond 1900  en het Interbellum, in de jaren 20 en 30 van de 20e eeuw bekeken.

DSC02064

De cursus kan verzorgd worden voor een besloten groep of kunstkring.

Minimum aantal deelnemers: 10 personen. Prijs: afhankelijk van groepsgrootte en locatie.

Aanmelden via Contact Us op deze site.

Cursus Inleiding over de geschiedenis van Kunst

In vijf bijeenkomsten wordt globaal een overzicht gegeven van de geschiedenis van de kunst, in vijf periodes: Klassieke Oudheid en Byzantijnse Rijk, Middeleeuwen, Renaissance en Barok, Neoclassicisme en eerste helft 19e eeuw, Tweede helft 19e eeuw tot  huidige tijd.

Vernieuwing in de schilderkunst in de 19 eeuw

De 19 eeuw is een tijd van verandering geweest op divers gebied. Ontwikkelingen in de beeldende kunst zijn nooit los te zien van algemene ontwikkelingen in een bepaalde periode. Daarom zal in deze vierdelige cursus de vernieuwing in de schilderkunst in de 19e eeuw geplaatst worden in een breder kader. Eén van die nieuwe stromingen is het impressionisme. In vier bijeenkomsten ziet u de varianten in Frankrijk, Italië, Schotland en Nederland.

De cursus kan verzorgd worden voor een besloten groep of kunstkring.

Minimum aantal deelnemers: 10 personen. Prijs: afhankelijk van groepsgrootte en locatie.

Cursussen en lezingen in Trefpunt De Elleboog, Nieuw-Schoonoord 2  6881 TV Velp

In kleine groepjes (ca. 12 personen) kijken we naar allerlei vormen van beeldende kunst. Op dit moment is er geen cursus gepland.

Informatie en/of aanmelden: h.b.hafkamp@kpnmail.nl